2. Je woning voorbereiden op gasloos leven

In de vorige aflevering zijn we gestart met de toekomst van gasloos wonen en de belangrijkste termen om te onthouden. Ook hebben we verschillende typen warmtepompen besproken. Heb je die aflevering nog niet geluisterd? Doe dat dat in je podcastapp.

Vandaag bespreken Aljo Hartgers en Yuri Pelser hoe je jezelf én je woning kunt voorbereiden op gasloos wonen. Hoe werkt gasloos wonen, wat kost een warmtepomp per maand aan stroom en welke kosten heb je met een warmtepomp zijn vragen die beantwoord worden.

Volg Expeditie Gasloos in je favoriete podcastapp

Je kunt Expeditie Gasloos volgen op Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts en Podimo. Daarnaast vind je Expeditie Gasloos in elke podcastapp én natuurlijk op YouTube!

Meer informatie over dit onderwerp

  • Meer dan een kwart van de Nederlanders overweegt een warmtepomp

    Uit recent onderzoek van Expeditie Gasloos, uitgevoerd door onderzoeksbureau Markteffect, blijkt dat een significant deel van de Nederlanders een warmtepomp overweegt. Maar liefst 9% kijkt naar een volledig elektrische optie, terwijl 17% een hybride model overweegt. Deze cijfers overstijgen de verwachtingen, benadrukt expert Yuri Pelser. Opmerkelijk is dat sommige deelnemers ook inductie- of elektrische cv-ketels…

    Lees het artikel